fredag 30 januari 2015

Januari utmaningsvinnare!


Grattis Sofia Magnusson! Emila din adress till plswebloggen@gmail.com så skickar vi din fina vinst!

onsdag 28 januari 2015

Första sidan 2015 + tankar inför åre

Jag påbörjar mitt fjärde år med PL. Varje år har det blivit två album med 6 månader i varje. Jag blandar in vanliga layouter också, men ska jag vara ärlig blir det högst ett par, tre stycken per år sedan jag började med project life.

Inför året som kommer tänker även jag gå över och göra månadsvis istället för per vecka. Jag fotar så otroligt olika mycket foton och jag tänker att det blir lättare att bara fylla på med nya foton.

Här kommer min förstasida till albumet i år. Mest pl-kort från olika tillverkare några dekos i gul och så ett foto på vår familj. Denna stil kommer nog att prägla årets album. Lite dekorationer, clean and simple och mer svartvita bilder!

/Karin

tisdag 27 januari 2015

Min första sida 2015

Idag visar jag er min första sida på mitt 2015 album. Jag började utgå från januariutmaningen men insåg att jag faktiskt inte hade så mycket silver hemma, men väldigt mycket guld. Så det fick helt enkelt bli en sida med guld, turkos och vitt. Jag blev väldigt nöjd med sidan och fick fram den där känslan av ljust och rent som jag önskar att mitt album för i år kommer vara. Men man vet aldrig ;) Ledsen för att bilderna är gryniga och suddiga men det är svårt att fota utan ljus.

 Ordet "hello"är från Dear Lizzy som jag sprayat gultmist på.


Och här är baksidan.

måndag 26 januari 2015

Annas första sida 2015

Hej idag vill jag visa första sidan till mitt 2015 års album. Vi har ju en utmaning här i bloggen att skapa en sida utifrån vårt månadstema i färgerna grå, silver och turkos. Detta passade mig utmärkt då det är några av mina favoritfärger och många av mina uppslag har just turkost. Har du någon favoritfärg som ofta återkommer på kort dekos o annat?

Letade bland alla mina plkort och trots att jag har samlat på mig en hel del hittad jag inga som jag tyckte passade och hittade jag något hade jag inte tillräckligt många så det skulle räcka till hela uppslaget. Jag löste detta genom att ta ett gammalt scrappapper och skära ner till sex plkort för att få en enhetlig bakgrund. Använde svartvita kort för att få det enhetligt och dekorerade med mina favoritdekos wood veneers, stickers från me & my big ideas, washi , minihäftklammrar och ordstickers från Tim Holtz.









Ser nu att bakgrundspappret ser mer grönt än turkost ut svårt att fota den här årstiden ni få tro mig när jag skriver att de är turkost irl :)

Härligt att ha startat 2015 vi ses!

Anna <3

fredag 23 januari 2015

New start...

Äntligen fredag och dags för mig att blogga igen! :)

I dag tänkte jag visa er min första sida för år 2015 i mitt lilla PL-album för dokumentation och inspiration för bättre hälsa, viktnedgång och träning. Jag skriver inte varje vecka där i utan lite då och då när jag känner att jag har lust och behöver. Jag är inne på 3:e året i samma album i storlek 6x8 inch. Jag valde att använda färgerna turkos och silver som ingår i vår utmaning för januari...ni kan läsa mer om den här...


Jag tycker att det är roligt att själv få inspirera och att bli inspirerad av andra...och jag blev mycket inspirerad av Maries titelsida för år 2015 (som hon visade i onsdags) framförallt de foton hon hade tagit på familjens fötter och favoritsaker. Så jag härmade helt enkelt! :) Jag tog kort på mina gympaskor och lite träningsredskap...


Detta PL-kort kommer från Becky Higgins Core kit Aqua och passar sååå himla bra! Det är det som gäller...att aldrig ge upp!!


Detta kort passade perfekt in i samma färgnyans och detta kort kommer från Becky Higgins Core kit Favorite Things. Eftersom textkortet hade en röd kant så dekorerade jag med små röda hjärtan. Silvertejpen kommer från märket Mandys och bokstavsstickers från Prima.

Det var allt för mig idag...nu väntar gymmet...

// Hegu♥ 

onsdag 21 januari 2015

Min första sida 2015

Idag bjuder jag er på min första sida eller min titelsidan för mitt Project Life album 2015.
Jag gjorde en framsida, med familjens fötter och något som symboliserar varje person/djur.



På baksidan satte jag in svartvita bilder på oss allihop, kan ju vara kul att se hur vi ser ut också.! ;)



 På sidan har jag gjort en liten hemmagjord "tab" med orden: "So the story begins".



Hur går det med fin framsida? Är den klar? Om inte så har vi ju en utmaning till dig den här veckan och du hinner fortfarande vara med eftersom den går ut den 30 januari. Utmaningen hittar du här! Vi ses om två veckor Marie

söndag 18 januari 2015

Min första sida 2015


Min första sida i mitt nya 8x6" album är som ni ser super enkel. Jag gillar ju det! Korten jag använt här har jag skrivit ut från Project Life appen. Jag har inte dessa kit (Kiwi och One mini kit) i varken fysisk eller digital form, men appen gör det ju möjligt att ha så många och så billigt! Jag la helt enkelt två av korten bredvid varandra i kollage alternativet till vänster i appen och sparade ner till min kamerarulle, mailade dem till mig själv och skrev ut dom på min skrivare. Häpp! Tänk vilka möjligheter!

Jag gillar att jobba efter utmaningar, så att ha Januari färgerna som inspiration var perfekt.


Jag vill också visa min första sida från 2014! Det var ju kanske Elise Cripe som startade trenden att klippa korten diagonalt och sätta ihop dem med filler kort. Men visst såg vi en hel del sådana här första sidor förra året ;) 


Här är också min sista sida från 2013. Om ni följer länken här  kan ni se och läsa om hur jag gjorde det mesta i en app på telefonen!

Va roligt det är att läsa era kommentarer om hur ni inspireras av det vi skriver om!

Kram, Lisa

tisdag 13 januari 2015

Mina planer för 2015



I år blir det mitt tredje år med PL, dock blir detta det femte året jag dokumenterar, då jag gjorde två år parallellt. Jag är glad att jag fortsatt, även om jag halkat efter lite då och då. Men att planera och organisera, anteckna lite här och där hjälper mig snabbt att komma igång igen. Mig träffar ni här varannan tisdag framöver!

Här är mina tankar om det här året:

Format – Jag kommer fortsätta att skapa i 12x12 och använda plastfickor A & D som bas. Det lutar åt att jag i år kör månadsvis istället för veckovis, då jag glömde helt att ta en enda bild årets första vecka. Jag tänker låta varje månad ta så många uppslag som jag känner för. På så sätt är jag inte begränsad till tex en vecka per uppslag.

Färger – Jag vill försöka få in mera vitt i mitt album med accentfärger, gärna pastell eller starka färger. Jag tror nog att fotona kommer få bestämma vad det blir för färger för varje uppslag. Jag gillar att variera för att inte tröttna. Men jag gillar det enkla och avskalade. Ska också försöka använda mer foton i svart/vitt,



Foton – Ska försöka bli bättre på att fota överlag, gärna våga mig på att fota familj och vänner när jag träffar dem. Idag är jag lite för feg för att våga fota vissa tillställningar och mina album visar mest maten vi åt på det och det kalaset men inte hur vi såg ut. Det tror jag att jag har mer glädje av senare i livet. Och mer foton på mig och min sambo. Och många förstoringar, både som inserts men också att de får ta plats i flera fickor. Fotona kommer fortsätta få ha raka hörn men PL-korten får gärna vara blandade.


Journaling – Ska försöka skriva mera och få in mera känslor, fortsätta dokumentera om både det som är roligt och det som är jobbigt. Ska inte bry mig om min handstil utan bara skriva. Men kanske ska försöka använda datorn mer och appar där jag kan lägga till text redan innan jag skriver ut fotot. 

Dekorationer – jag fortsätter med ett månadskit ett tag till men annars tänkte jag försöka använda det jag har. Att våga ”göra slut” på produkter, att utmana mig att ta det sista och inte vilja spara det för ett bättre tillfälle..vi får se hur det går :)

måndag 12 januari 2015

Nytt år ny inspiration


Hejsan, nu är det nytt år och då vill vi på plswebloggen dela med oss av ny inspiration. Mig kommer ni se här i bloggen varannan måndag,

Jag kommer i år fortsätta på mitt 3:e år av project life. Jag har funderat lite över hur jag vill lägga upp mitt skapande i år. Nu börjar jag få rutin och känner vad som passar och vilken stil jag har. Några tankar jag kommit fram till är

# Fortsätta pla veckovis. Jag har hela tiden gjort veckouppslag och det passar mig bra. Vissa veckor blir det få foton vissa flera (och därmed inserts) och det är ok för mig. Jag behöver inte fota varje dag känner jag.

# Fortsätta i 12x12 format, funkar bra med mitt veckoformat

# Försöka få till minst ett familjefoto varje månad. Inte alltid det lättaste med stor familj men med en selfiestick, som jag skattade så åt när jag såg den för första gången, kommer
det bli enklare att få med hela familjen kaos.

# Det jag kan sakna i mitt album är lite mera journaling. För att bli bättre på att komma ihåg att dokumentera kommer jag ha min skissbok där jag planerar mina sidor vid sängen i stället för vid pysselbordet.

# Jag vill bli bättre på att använda de saker jag redan har som tex mina stämplar som jag älskar.

Det här inlägget blev bara text jag lovar att till nästa gång inspirera med lite bilder. Till sist vill jag bara dela med mig av mitt motto när det gäller PL.




//Anna <3


fredag 9 januari 2015

Mina tankar inför 2015

Hej igen!

Det var länge sedan som jag bloggade här sist och det känns så roligt med en nystart!! Mig kommer ni att se här varannan fredag.

I år blir det mitt fjärde år som jag PL:ar varje vecka! Det hade jag aldrig trott den där hösten år 2011 när jag funderade på om detta var något för mig och om jag trodde att jag skulle kunna genomföra det...men så blev jag snabbt fast och nu för tiden ägnar jag mig nästan bara åt Pocket Scrapbooking. Det är ju ett så otroligt kul sätt att bevara minnen.

Här kommer två av mina favoritsidor från år 2014...

Denna sida gillar jag för att den är ljus och fin med mycket vitt och en färgskala, det är text som är skriven både för hand och med datorn, olika storlekar på fotona samt lite lagom dekorerad.

Att denna sida skulle bli en favorit kom som en överraskning för jag har nämligen använd PL-kort som jag inte tyckte om och i färger som jag inte gillar. Men trots det så blev jag jättenöjd med sidan och jag gillar dessa PL-kort när de blev uppblandade med mycket vitt. 


Jag brukar alltid avsluta året med att fundera på hur jag vill fortsätta skapa följande år och i år har jag kommit fram till att jag vill göra mina PL-sidor ljusa med mycket vitt och även 2015 göra en vecka per uppslag i storlek 12x12. Jag kommer också att fortsätta blanda text som är handskriven och på dator och likaså blanda raka och rundade hörn på korten. Jag kommer att hålla mina sidor ganska enkelt dekorerade...jag vill ha fokus på foton och text.

Jag kommer också fortsätta att göra inserts eller små enkla layouter om det behövs som t.ex. denna layout i a:4 som blev en favorit från 2014...


Jag ser fram emot detta nya år och allt spännande som kommer att hända, bland annat på denna blogg... :)

Jag vill till sist visa er ett PL-uppslag från en vecka i somras. Denna vecka var vi på landet och jag fotade enbart med min iPhone. Trots väldigt många foton och med ganska dålig kvalité så blev detta överraskande nog också en favoritsida när den väl var klar...


Här har jag nästan enbart fotografier på hela uppslaget, alla i samma storlek och det är många olika färger...men trots det är det en favorit! Kanske för att det är så mycket känsla i dessa foton och för att jag trots många fotografier också har fått till mycket text. Det jag också gillar mycket med denna sida och ska göra mer av detta år är egna PL-kort och dekorationer...






Ja det var allt från mig idag! Pyssla lugnt!! :)

// Hegu♥ 



onsdag 7 januari 2015

Mina PL-planer för 2015

Hej igen och god fortsättning på det nya året! Ni kommer i o m nystart att träffa mig här i bloggen varannan onsdag.

Ett av månadens tema i januari är hur vi på nya sätt dokumenterar våra liv. Mitt PL-år består ofta av 3 album. Jag har alltså fyra månader i varje album. Då får jag plats med minnen som jag vill spara, samt mina layouter jag gör i samma album.

1:a september 2014 var det dags för mig att börja på mitt 3:e och sista album för året. I stället för att köra på som jag gjort i tidigare två album, så tänkte jag att jag skulle pröva mig fram på lite idéer som jag eventuellt vill förändra till mitt album i år - 2015. Detta har jag kommit fram till att jag vill göra:

1. Jag kommer forsätta köra storleken 12X12, där får jag plats med allt. Jag är lite nyfiken på storleken 9X12 en ny storlek som Studio Calico släpper nu i början av året. Kanske jag prövar, men jag kommer att börja med min vanliga storlek på album.

2. From i år kommer jag köra månadsvis. Innan har jag skapat veckokort för varje vecka, dessa slopar jag nu och kör på med de korten jag tar under en månad. Vissa månader kommer det bli fler andra mindre. I mitt 3:e album för 2014, hade oktober 14 sidor, medan november bara 6. Så är ju livet. Ibland händer det massor och ibland mindre. Jag kommer dock fortsätta fota som jag alltid gjort under de 4 år jag har hållit på med Project Life.

3. Jag som alltid gillat kantiga hörn och inte brytt mig om att jag blandat runda med kantiga hörn har helt ändrat mig. Köpte mig en hörnstans och rundar helt plötsligt alla mina kort och foton. Gillar det enhetliga och tycker det är snyggt!











4. Inför varje månad kommer jag ha ett stort månadskort som får täcka en hel platsficka. Jag gjorde likadant i mitt sista album för 2014 och här kommer ett exempel på oktobers första sidan.



5. Jag kommer köra ganska enkelt, stilrent och sparsmakat med dekorationer. Det är vad jag gillar just nu, det stilrena utan för mycket krusiduller, som tar fokus från mina foton och mina historier.

Hur bli ditt 2015? Det viktigaste är att man hittar sin stil, bevarar sin vardag och små guldkorn ur den.
Välkommen till ett nytt år med ny inspiration här i PL Swe bloggen.
Nu kör vi! :)
/Marie

måndag 5 januari 2015

Hej nystart!



Välkommen 2015! Välkommen nystart!

Vi i teamet känner att ett nytt år är det perfekta tillfället att ha en riktig nystart här i bloggen. Vi vill gärna att det här är stället där ni får riktigt mycket inspiration för allt som har med Project Life att göra. För att spruta in lite mer energi, så har vi en del nyheter!

För det allra första hälsar vi Emmeli mycket välkommen till oss! Hon ska få presentera sig själv mer i ett eget inlägg, men vi ville hälsa henne välkommen redan nu!

Vi har nu ett månadstema samt en del färger som inspiration. Detta för att både ni och vi ska bli extra inspirerade och utmanade i skapandet. Teamet bloggar under månaden om olika aspekter i dokumentationen, men kommer också visa hur de tolkat temat osv.

Den andra nyheten är månadsutmaningen! Varje månad den 5:e presenterar vi en ny  utmaning som ni kan tolka under månaden. Länka oss till era tolkningar i kommentarerna på utmaningsinlägget innan den 30:e och ni har chans att vinna fina priser! Snacka om sporre att skapa nåt!

Eftersom det faktiskt är den 5 januari, låt oss presentera januari temat samt utmaningen!


Såhär med ett nytt år och allt är det naturligt för oss att tänka på nystarter och nyheter i hur vi ska dokumentera våra liv. Ska du ändra på någonting? Börja på nåt nytt? Hur brukar du kickstarta när kreativiteten tryter? Under månaden ger teamet tips om hur de gör. 
Färgerna som ni ser en inspirationsbild på häruppe är grå, silver och turkos. Om du vill ha mer inspiration kring temat, så kika in på Pinterest boarden här! Där kommer vi under månaden pinna det vi hittar runt temat. 


När ni är färdiga och vill vara med och tävla, länka oss till era sidor i kommentarerna till det här inlägget eller om ni inte har en blogg eller online galleri, skicka iväg ett mail med ert bidrag till plswebloggen@gmail.com innan den 30 januari! Denna månaden är det detta som ni är med och tävlar om; ett härligt PL paket!



Vi ser så mycket fram emot att dela det här PL året med er!