lördag 28 februari 2015

Utmaningsvinnare februari

Tack för alla fina bidrag! Det är så roligt att ni inspireras av utmaningarna! 

Februaris vinnare är: 

Camilla Sandberg! Se hennes bidrag här: http://suniesscrapbooking.blogspot.se/2015/02/pocket-scrapbooking-stora-b-fodsel.html 

Maila oss på plswebloggen@gmail.com så vi kan skicka det fina priset! 

måndag 23 februari 2015

Tips på att använda andras röster i albumet

Hej! Lisa här idag med ett inlägg. Jag tänkte visa på lite olika sätt jag har försökt få in min familjs röster i mina album.

1. Vid några tillfällen har jag och min familj fyllt i sk. Currently kort där vi listat vad vi lyssnar på, ser på, tänker, planerar osv. just nu. Jag har en tonårsdotter och sambo så det är ju inget problem med att be dem skriva i själva, men om man har yngre barn kan man ju ställa frågor till dem.



2. Midsommarveckan 2014 har min sambo själv gjort uppslaget! Han frågade om han fick och ni kan ju gissa vad jag sa! Han fotade och gjorde hela uppslaget. Det var jättekul!

3. Min dotter är ofta hos sin biologiska pappa över helgen osv. och hon är redan insatt i hur mamma fungerar :) Vilket betyder att hon tar foton och sms:ar dem till mig då och då! Detta gör hon på klassresor osv också. Jag har också bett henne att skriva något om sin helg/resa på ett journaling card.

4. En vecka gav jag familjen i uppgift att vi ett visst klockslag varje dag ta kort på var vi alla var och gjorde. När jag sammanställde veckan hade jag ett kort från varje person varje dag. Det var jättekul och ett enkelt sätt att fånga allas vardag!

Där har ni 4 enkla (allt är ju relativt!) sätt att få in andras röster i PL albumen!

Ha det gott!

Lisa

Tips för egna inserts

Hej igen redan måndag igen. Här har vi haft sportlov men nu är det tillbaka till vanliga rutiner igen. Idag vill jag tipsa om hur man kan göra egna inserts. Det finns ju så klart färdiga mindre fickor att köpa men jag har valt att göra egna och då även använda den delen som "blir över". Jag har valt att använda mig av design L som har sex stående fickor.


Till att börja med behövde jag en ficka med bara två stående bilder och det är ju enkelt fixat genom att hel enkelt klippa av den remsan jag behöver och ta med hålen,


Jag tog sedan resten av fickan, washitejp, vanlig tejp och en håltång (köpt för en 50lapp på Claes Ohlsson)..



 Satte in alla plkort på rätt plats och sen tejpade jag längs sidan på ena sidan av fickan. Mätte var hålen skulle vara och förstärkte med vanlig tejp där. Sen en tejp på andra sidan. Sen hål med tången klart! Den extra tejpen gör att det håller bättre, washi är ju papperstejp och slits upp lätt


Korten har jag gjort i en app som heter Collect.




onsdag 18 februari 2015

Månadens färger: rött, rosa och svart

Idag bjuder jag på mina februari sidor 4 och 5. Jag har ju valt att strunta i veckor i år och köra på med de antal sidor jag behöver per månad. Just de här sidorna har korten naturligt de färger vi har som månadsutmaning i februari: rött, rosa och svart.




I år har jag även bestämt mig för att testa lite olika plastfickor istället för att bara köra design A hela tiden. Den här plastfick nedan är Becky Higgings design E och har fyra fickor i storlek 6X6. Tycker den passade utmärkt för de roliga selfie min dotter tog på sig själv under sin dag.



Material jag använt mig av: BH plastficka design a & e. Kort och papper från Studio Calicos månadskit samt 5&Frolic. Dekorationer kommer också från Studio Calicos kit, samt rub-ons från Crate Paper Maggie Holmes. Stämplar är från Ali Edwards Story Stamp kit.



Glöm nu inte vara med och tävla i vår februariutmaning. Du hittar den här.
Vi ses igen om två veckor.
Marie

måndag 16 februari 2015

Rött, rosa och svart


Hejsan! Jag vill visa er min vecka 7 idag! Jag jobbade med uppslaget lite grann under veckan, så det var nästan färdigt innan veckan var slut ;) Jag brukar inte i förväg sätta in några kort eller så förutom veckokortet, men just för att jag visste vilka färger jag ville jobba med gjorde jag ett undantag. Våra månadsfärger passar ju ganska bra in på veckan med Alla hjärtans dag också! Jag bläddrade bland mina PL kort och valde ut de som hade lämpliga färgtoner. Ibland när inspirationen tryter eller det känns som jag gör samma sak hela tiden utmanar jag mig själv genom att bara använda en accent färg, bara använda svart vita foton osv. Prova, det är kul!


Förutom att jag körde efter färgtema, är inte mitt uppslag så mycket annorlunda än mina andra. Här ovan till höger har jag gjort en flip pocket för journaling under det PL kortet.


Kortet längst upp till vänster har jag gjort på akvarell papper med vattenfärger och stämplar. I fredags kom mitt PL kit från Studio Calico och i det fanns bland annat de sista två PL korten, hur perfekt som helst inför helgen! 

Nu laddar vi inför ännu en härlig PL vecka!

Lisa

onsdag 11 februari 2015

Månadens färgtema - jul

Sorry - jag vet... Nu i februari är man inte så himla sugen på jul. Inte jag heller, men jag kämpar på med mitt album från förra året och vet ni? Jag ser ett slut på det! Har även börjat fixa med fotona från januari och har tänkte skicka in dom för framkallning innan veckan är slut.

Att jobba med denna månads färger är ju ganska givet när man pysslar med jul. Vad kan bli fel med rött svart och vitt liksom?




/Karin

tisdag 10 februari 2015

Hur jag skapar utifrån färgtema

Tänk snart har halva februari passerat. Jag hinner inte riktigt med. ;)

Idag visar jag er hur jag skapat en sida utifrån månadens färgtema - rosa/röd/svart. Ett tips är att när man har många foton i massa olika färger och nyanser, är att göra om några till svart/vita så blir det lättare att matcha med accentfärger och få det mera enhetligt och inte så spretigt.

Steg ett när jag jobbar är att välja ut vilka bilder jag ska ha med och var de ska vara placerade. Steg två blir att hitta PL kort och bakgrundskort till de som behöver.Jag har efter många funderingar fram och tillbaka börjat sortera alla mina kort efter färg. Vissa har jag kvar efter tillverkare för att jag inte riktigt vågar sortera ut dem med. Men att sortera efter färg har gjort det enklare för mig att hitta det kort jag vill ha, eller att hitta passande kort utan att behöva leta igenom ALLA kort. För många kort blir det mina vänner :)

Sen brukar jag plocka ihop lite passande dekorationer som jag kan tänkas vilja jobba med. Ibland utgår jag efter färg, ibland tema och ibland vill jag ha med någon ny dekoration som jag precis fått eller utmana mig att använda något jag haft i mina gömmor ett bra tag. Här är ett bra tips att faktiskt använda upp och "göra slut" på någon produkt. Leta upp något du har lite kvar av och se till att använda det på din sida/uppslag. Det är mycket finare att ha det i albumet än att det blir liggande i en låda och blir ointressant.Och det blir lättare för samvetet att fylla på med nytt sen ;)

Ja sen är det bara att börja dekorera och till slut är sidan klar att sätta in i albumet.

måndag 9 februari 2015

Min tolkning av månadens utmaning

Hej nu är det måndag igen och jag Anna vill visa hur jag tänker kring månadens utmaning som är att få med någon annans röst i albumet. Jag har tidigare inspirerats av rukristins snygga jounalingkort Currently och ville nu göra en egen variant på svenska.


Jag passade på en vecka då jag hade tagit väldigt lite foton och stämplade egna "just nu" kort som varje familjemedlem fick fylla i. Roligt att spara tankar här och nu och även se de olika handstilarna från de som kan skriva, småkidsen fick hjälp av mig.







Hoppas ni oxså testar att göra egna kort!
/Anna <3


fredag 6 februari 2015

Things we love

Om en vecka är det Alla hjärtans dag!  En dag som vi brukar fira i vår familj med lite extra god mat och någon liten överraskning... i år har jag förberett en liten insert som går i kärlekens tecken.

Jag har utgått från månadens temafärger här på bloggen...rött, rosa och svart. Jag började med att plocka fram spillpapper, några gamla dekorationer, två dies och en plastficka i ett format som jag aldrig använt tidigare och som bara legat i en låda länge nu...



Jag gillar att arbeta med kit så detta var ju väldigt roligt...både att plocka ihop alla sakerna och att börja skapa en PL-sida...


Alla i familjen har fått en egen ruta där de på Alla hjärtans dag själva ska få skriva upp saker som de tycker om...ett sätt att få med övriga familjemedlemmars "röster" och handstilar i albumen.









Jag hoppas att ni nu blev lite inspirerade och vill vara med i vår månadsutmaning för februari! :)

// Hegu♥ 


torsdag 5 februari 2015

Månadsutmaning | Februari


Tack alla ni som skickade/länkade bidrag till Januari utmaningen! Här kommer månadens utmaning:

Försök att på något sätt få in en annans röst i ditt album. Oftast är det vår röst som "hörs" mest eftersom det är vi som skapar våra album, men det kan vara kul att se livet ur någon annans perspektiv, eller hur! Kolla in på vår Pinterest board, där finns några exempel! Vi i teamet ska försöka ge några exempel på detta också!


onsdag 4 februari 2015

Project Life 2014: december sida 1-3

Jag håller fortfarande på och sätter ihop mina sista sidor i mitt album för 2014. Vill bli klar med detta innan jag sätter igång med 2015. Har samlat mina bilder och text för 2015 och eftersom jag numer scrappar månadsvis känner jag ingen stress.

Därför bjuder jag idag på julsidor som inspiration även om det är kärleksmånad. Jag har använt mycket av svart och rött på mina sidor, vilket är med i månadens färgtema.

Min första sida för december valde jag att göra i ett enda stort foto. Något som jag älskar att ha med i mina album som titelsida och lite då och då.


Sedan kommer här första veckan:








Jag bjuder också på en video-tutorial över mina sidor:

Vi ses om två veckor och då ser jag fram emot att dela lite kärlek med er! ;)
Marie

måndag 2 februari 2015

Ny månad, nytt tema!

Hej! Äntligen är det februari! Är det nån mer som tycker att januari känns som extra lång och att man liksom inte kommer vidare på året innan man kommit över krönet liksom?!

Februari ser jag fram emot på flera sätt; det är min födelsedags månad, jag älskar alla hjärtans dag och nu innebär det ju också ett nytt tema här i PLSWE bloggen!




Temat denna månaden är relationer; tex. i familjen, vilka vi möter varje vecka, barn/husdjur eller bästa kompisen osv. Men också små saker i vardagen som visar på relationer/kärlek. Och självklart Alla hjärtans dag.

Våra färger för månaden är rosa, röd och svart. Tillsammans blir det en härlig kombination!

Som vanligt kan ni alltid kika in på Pinterest boarden där vi i teamet delar med oss av det som inspirerar oss.

Ok, februari, let´s go!