torsdag 12 november 2015

Listor


För några år sedan gjorde jag 30 days of lists utmaningen. Då skriver man en förbestämd lista varje dag i 30 dagar. Just den här gången hade projektet egna journaling kort så jag började med att skriva ut dem. Jag gick efter datum, så en vecka hade jag inte 7 stycken kort kanske utan bara de sista tre så att jag fick med alla 30 dagar. 


På den tiden PL:ade jag i ett liggande A4 format och lade till 7 listor i varje uppslag. Det blev liksom en insert mittemellan de två sidorna som var mitt veckouppslag.


Detta var ett himla lätt och kul sätt att få med ett annat projekt utan att behöva ha ett extra album! Och roligt att gå tillbaka och läsa :) Detta året ser det ut som de ska ha en likadan utmaning, men i december. Jag funderar på att göra den!

fredag 6 november 2015

Boklista

Jag läser hyfsat mycket böcker, både papper, e-böcker och lyssnar på böcker.
Men jag kommer inte ihåg allt jag läst eller lyssnat på. Därför började jag att skriva upp böcker jag läst i min mobil. Men jag ville inte ha listan där till slut utan ville ha dem i mitt PL-album.
Så i våras tog jag ett av de papper jag tycker mycket om men som aldrig använts till något och började skriva ner böckerna jag läst hittills på min elektriska skrivmaskin.

Sedan gjorde jag misstaget att skära upp pappret så att det kunde sitta i fickor. Detta ledde till att det varit stora problem att fortsätta skriva listan, framför allt på 3*4"-korten, men även på 4*6-korten. Men jag vill inte göra om listan så det får se ut som det gör. :) Men tips till er andra som vill göra era egna listor men som inte kan slutföra än, låt dem vara 6*12" och dela först när listan är klar.

Ett annat problem jag upptäckte var att jag inte riktigt vet inställningarna för avstånd till ovanvarande rad när jag slutat  och sedan ska fylla på listan nästa gång. Ett I-landsproblem men som inte stör mig något nämnvärt. Men något jag vill ta upp att ha i beaktande iaf. :)

Listan i våras

Här är två småkort hopklistrade på baksidan samt fastsatta med washi så jag kan skriva

Listan är up to date 151105

Ett annat tips är att kanske skriva på ett ljusare mönsterpapper så att man lättare ser vad det står. :)
Men jag är jätteglad för min boklista. Blir det att pappret inte räcker får jag göra en liten insert eller om jag gör en tag och sätter bakom. :)

Ha en underbar fredag och en kreativ helg. 

//Ciza


onsdag 4 november 2015

30 dagar av tacksamhet

Hej!

Redan november och mörkret har smugit sig närmare. Jag har spenderat tre fantastiska veckor i USA på en fältresa genom främst Arizona och Utah och har fått uppleva så mycket att jag fortfarande inte riktigt förstår vad jag varit med om. Men samtidigt som jag är supernöjd med resan är jag också tacksam att jag bor i Sverige och att vara hemma igen.

När jag surfade runt lite på forum och bloggar såg jag att många har börjat med en 30 days of gratitude/thankful eller 30 dagar av tacksamhet, och jag var lockad att köra november som en tacksamhetsmånad, där jag skriver lite om saker som jag är tacksam för. Det var framförallt en bild på instagram som gjorde att jag hoppade på och det var @turquoiseavenue som hade gjort en enkel men supersnygg sida där ett foto och journaling samsades. Hon tipsade om att hon hade gjort sidan i appen Pages, där det finns färdiga mallar för t ex flyers, vilket gör det väldigt smidigt att slänga ihop en sida snabbt och enkelt. Här nedan ser ni exempel på några av de mallar som finns.

Har man inte tillgång till Pages finns det massor av andra appar som har liknande funktioner t ex Phoster och FrameArtist+, eller om man sitter vid datorn så har ju faktiskt word också massa olika mallar som man kan utnyttja för att göra det enkelt för sig. Det fina är ju att man inte behöver vara någon stjärna på det tekniska för att fixa den här typen av sidor.

Här är mina två första dagar av tacksamhet. Jag gjorde bakgrunden helt vit för att foto och journaling skulle få all uppmärksamhet och har bestämt att det ska vara samma mall hela månaden för att få en mer homogen känsla. Jag har inte heller någon lista som jag följer utan skriver om det som jag kommer på och tar foto på under dagen.

Jag tycker att det är ett smidigt sätt att kunna få in fler projekt i mina album och de här kommer nog att hamna som 6x8 utskrifter i min BOM (boken om mig) eftersom det främst speglar mina tankar och känslor. Jag har till och med börjat fundera på om det här kan vara ett sätt att göra December Daily i år, fast då kanske använda en av mallarna med fler foto eller att använda några olika mallar så att det blir mer variation. Det skulle kanske medföra att jag faktiskt fullföljer mitt DD i år :)

Hoppas att ni får en härlig vecka! /Ann-Sofie


måndag 2 november 2015

Månadstema | November



Hej alla!

Denna månaden ska vi visa hur vi inkluderat andra projekt i våra PL album. Det kan vara fotoprojekt, listor och December Daily. Om du har en bra idé att visa, maila oss gärna på plswebloggen@gmail.com så kanske vi kan visa din idé också!